WordPress backup – Sådan gør du

Lige nu står Danmark for skud i en række hackerangreb mod danske websites. Hackerne opererer hovedsageligt fra mellemøsten. Det er alvorligt, og du bliver nødt til at tage det seriøst, hvis du ejer et website. 

1. Hvorfor tage en WordPress backup?

Du kan desværre ikke lukke øjnene og håbe, at dit webhotel eller din hostingudbyder kan klare ærterne, hvis uheldet skulle være ude. I løbet af de seneste par måneder har vi snakket med de første 10, som har været udsat for hackerangreb.

Truslen for, at dit website kan blive hacket, bliver ikke mindre for hver dag, og denne artikel vil hjælpe dig til at få installeret et gratis plugin til WordPress, som automatisk tager backup af dit website enten på dags- eller ugebasis.

2. Sådan opretter du en WordPress backup

Der findes mange gode plugins på markedet til at løse præcis dette problem, hos SearchPilots anvender vi Updraft, guiden her vil derfor tage udgangspunkt i brugen af Updraft.

1. Installer Updraft

Gå til menuen Plugins >> Tilføj nyt og se efter “updraft”. Du vil blive mødt af nedstående skærmbillede, her klikker du “Installer nu”:

Efter plugin er installeret, skriver WordPress at pluginet, her er det vigtigt du aktivere pluginet som illustreret herunder:

Du har nu installeret Updraft, og er snart klar til din første WordPress backup.

Updraft vil nu figurere i din “top bar”, lokaliser den, og klik “nuværende status /backup nu”.

2. Tag en backup med Updraft

Du kommer nu ind i Updraft kontrolpanel, her kan du styre dine backups. Hvis du har mod på det, kan du selv konfigurere specielle backup behov, og evt få Updraft til at uploade bakcup til skyen eksempelvis, OneDrive, Dropbox og Google Drev. For de fleste vil det dog være nok bare at trykke “backup nu”, Updraft står som standart indstillet fornuftigt, og den tager backup af hele dit system.

Når du har klikket på “backup nu” kommer der et popup vindue, hvor du kan ændre omfanget af din backup. Her skal du ikke ændre noget, blot tag backup af det hele. Klik “backup nu” for at forsætte.

Nu starter Updraft på at tage din backup, alt efter størrelsen på dit site (antal billeder, produkter, temaer osv.) kan din backup tage lang tid. Bliv ikke utålmodig, Updraft skal nok gennemføre, også selvom den til tider kan se ud til at være død. Du kan se at bakcupen er færdig, når datoen for seneste bakcup er d.d. og at der er kommet filer i fanen “eksisterende backup”

 3. Gendan backup med Updraft

Hvis du navigerer til “eksisterende backups” får du et overblik over dine backups, samt en mulighed for at gendanne den ønsket backup.

Du kan også downloade de enkelte elementer ved at klikke på hhv. “Database, Plugins, Temaer, Uploads, Andre”

4. Find din backup i FTP

Hvis din side er helt død, og du ikke kan tilgå WordPress kontrolpanelet og Updraft kontrolpanelet, så frygt ej. Updraft lagrer dine backups, så du kan tilgå dem med FTP, filerne ligger i følgende sti: /wp-content/updraft/

At genskabe en backup fra FTP er ikke nemt, så hvis du ikke ved præcis hvad du gør, søg professionel hjælp.

Gode råd til sikkerhed i WordPress

  • Brug aldrig admin som login navn.
  • Brug aldrig det samme kodeord til webhotel, database og WordPress installation.
  • Hav altid opdateret alle plugins, themes og WordPress til nyeste version.
  • Brug Akismet som anti-spam program, så du undgår at få postet 15.000 kommentarer om dagen.
  • Giv kun dit password ud til personer som du stoler på.
  • Skift dit password ca. hver 3 måned.
  • Sæt et ekstra password på /wp-admin området, så du skal login to gange for at få adgang til WordPress administrationen
  • Læs minguide til WordPress sikkerhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.