Tjek liste til WordPress skabeloner

Når du skal vælge en WordPress skabelon eller template, så er der flere forskellige uundgåelige punkter du skal se efter, for at få det bedst muligt resultat. Naturligvis skal man se på designet og om det overhovedet er noget, som vil passe ind i den respektive case, men i denne artikel kan du læse om hvad du også skal være opmærksom på når du skal vælge en WordPress skabelon.

Hvad kendetegner de gode WordPress skabeloner?

Det store spørgsmål, som du sidder med lige nu er, hvad der kendetegner den gode WordPres skabelon, det får du svaret på herunder.

Responsive webdesign

Responsive webdesign er et must i 2015. De fleste ved hvad responsive webdesign er, men hvis du ikke ved det får du lige en hurtig forklaring. Responsive betyder at en side tilpasser sig den enhed, som et website indlæses på, automatisk. Det betyder at man kun skal udgive indhold én gang, og at dette blot tilpasser sig.

Adaptive webdesign er det modsatte af responsive webdesign. Her har du en mobil version, og en desktop version af dit website. Det betyder at hvis du skal opdatere en tekst, så skal du opdatere på begge platforme. Det er vigtigt at understrege at ingen WordPress skabeloner udvikles ud fra adaptive webdesign.

Når du skal finde en WordPress skabelon, så er det vigtigt at den er responsive. Det kan du teste ved blot at loade siden på din mobiltelefon.

Der finde enkelte nye skabeloner rundt på internettet, som ikke er responsive. Jeg vil altid anbefale dig at få fat i en responsive WordPress skabelon.

Google elsker mobilvenlighed

Har du ikke en mobilvenlig hjemmeside, så vil du bl.a. få meget svært ved at blive fundet i Googles organiske søgeresultater. Praktisk talt betyder det at dit website ikke vil blive vidst i søgeresultater foretaget på mobile enheder.

Google opdateringen bliver kaldt Mobilegeddon, jeg vil anbefale dette gode indlæg om Mobilegeddon hér.

Optimeret kode

Når man ser et website, så er det sjældent man tænker på kvaliteten af den kode samt håndværk, som programmøren bag skabelonen har udført. Det er utrolig vigtigt at bruge et template med en god og logisk kode bag.

Du skal huske at Google aldrig ser websites som vi gør, de ser blot alt koden. Så hvis koden er fuldstændig umulig at finde rundt i, så vil Google også have utrolig svært ved at vurdere dit website, hvilket kan få konsekvenser for dine fremtidige resultater.

Langt de fleste købte templates er lavet med god kode, idet at udvikleren får penge for at lave skabelonen. Det er præcis derfor jeg aldrig vil anbefale at bruge en gratis WordPress skabelon, da udviklerne aldrig gør sig lige så umage når arbejdet skal udgives gratis frem for en betalingsversion. Vi vil jo alle gerne tjene penge, right?

Er skabelonen hurtig?

Nogle skabeloner er meget fancy med flyvende elementer og smarte features. Dette er ikke altid en fordel idet der ofte skal sendes flere forespørgsler (requests) til serveren for at loade websitet færdigt.

Hvor tester du så skabelonen inden du køber?

Mit bedste bud er Pingdom. Se deres tool hér.

Jeg har lavet en lille video, som viser hvordan du skal teste en WordPress skabelon i Pingdom. Husk vt kopiere URL’en fra dit template på eksempelvis Themeforest.net. Se videoen hér.

Det er i 2015 voldsomt vigtigt at din hjemmeside loader hurtigt. 73% af mobile brugere har oplevet at et website er for langsomt, så de lukkede det igen. Det ønsker du ikke, vel?

…og 47% af alle mobilbrugere forventer at kunne loade dit website indenfor 2 sekunder!

Herunder har jeg indsat en super god infografik fra Kissmetrics, som fortæller alt hvad du skal vide om load performance, og hvad det betyder for dig.

“If an e-commerce site is making $100,000 per day, a 1 second page delay could potentially cost you $2.5 million in lost sales every year.”


 

Muligheder for tilpasninger
WordPress skabeloner kan være utrolig låste og ikke mindst lavet på mange forskellige måder. En lille ulempe ved WordPress er at alle bare kan udvikle templates og plugins til platformen, men der ikke er retningslinjer for hvordan det skal være udviklet.

Det betyder praktisk talt at du aldrig kan vide hvordan du skal bygge dit nye website op idet, at skabelonerne kan være forskellige.

Jeg har oplevet et template, uDesign, hvor forsiden skal bygges op af widgets. Her kan man ikke bare oprette en ny side og indstille denne som forsiden.

Andre templates har en statisk forside som du kan ændre i, og de gode skabeloner giver dig frit valg til at gøre præcis hvad du vil.

For at du kan vurdere hvor mange muligheder du har for tilpasninger, så se om du kan se en demo af administrationsområdet af skabelonen før du køber. Det er også en god idé at læse beskrivelsen af templaten, det er noget de går meget op i på Themeforest.

Jeg har sat et lille billede ind herunder, hvor du kan se et eksempel på en beskrivelse, således du kan få en opfattelse af muligheden for tilpasninger.

 

Når du skal vælge en skabelon, så handler det ekstremt meget om din mavefornemmelse både på kvaliteten og det du kan læse om skabelonen samt udvikleren på eksempelvis Themeforest.

Supportniveauet fra udvikleren

Du kan få et rigtig godt indtryk af kvaliteten af skabelonen, hvis du ser på niveauet af support fra udvikleren bag ved. De gode udviklere svarer indenfor ~1-3 timer fra du har stillet dit spørgsmål. Andre udviklere svar aldrig….. Det kan være ekstremt frustrerende hvis man et låst i en skabelon, og eventuelt skal til at betale sig fra at få det kodet om.

Se altid på kommentarerne eller supportsektionen fra den side, du finder WordPress skabeloner på.

Sidste opdatering af skabelonen

En god indikation for god kvalitet er at se hvornår skabelonen sidst blev opdateret. Er det +1 år siden, så kan det være en god idé at lede videre. Det er altid bedst at have et template, som jævnligt opdateres af udvikleren, så man sikrer det kører på de nyeste og sikreste teknologier.

Kan du overhovedet lide demoen?

Du skal huske på at demoen altid vil vide det maksimale som skabelonen kan. Så du skal virkelig kunne lide demoen inden du køber den. Jeg oplever mange bare tænker: “Jeg kan næsten lide den, men jeg skal nok lave noget federe“. Det er bare svært, med mindre du er god til at kode og kan tilpasse alt det du vil.

Man får sjældent noget ud af at købe en skabelon, hvor man prøver at lave det flottere selv end udvikleren / designeren gjorde i demoen. Så du skal virkelig kunne lide den demo, som du sidder og ser på.

Det er en god øvelse at planlægge områder for indholdet du køber det, i mens du bare sidder og ser på skabelonen. Her vil du allerede visualisere hvordan dit nye website kunne se ud. På denne måde sikrer du også at du ikke får købt noget, som du senere beslutter dig for du ikke kan bruge.

Pris

Som tidligere skrevet, så vil jeg aldrig anbefale et gratis template idet kvaliteten bare er dårlig generelt. En god WordPress skabelon koster $40-200. Det er virkelig det værd at betale.

Overvej hvor meget du skal betale hvis du skulle have en designer samt programmør til at lave det fra bunden samt de opdateringer, som er nødvendige med tiden?

Pengene er givet godt ud.


Jeg vil blive utrolig glad hvis du ville skrive en lille kommentar herunder. Du sidder sikkert med nogle tanker om WordPress skabeloner efter at have læst den 🙂

 

Én kommentar til “Tjek liste til WordPress skabeloner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.