Husker du at bruge sitemap?

Der er mange som ikke ved hvilke fordele, der er ved at bruge et sitemap, og hvordan du laver et. Et sitemap er en fil der ligger i roden af din server fx (https://jonasdonbaek.dk/sitemap.xml). Sitemappet fortæller Google om alle undersider osv. som ligger på dit website. Det er en fordel da det ikke er sikkert at Google kommer i alle ender og kroge på dit website. På den måde sikrer du dig, at hele din side altid er indekseret 100% i Google. Din side bliver også indekseret hurtigere hvis du bruger et sitemap. I nogle tilfælde skal Google bruge uger på at indeksere sider uden sitemaps. Det kan klares på under 24 timer hvis man bruger det.

Automatisk i WordPress:

Hvis du bruger WordPress systemet på dit website kan du super nemt lave et sitemap. Du skal blot bruge pluginnet “Simple Google Sitemap XML“. Når du har installeret pluginnet skal du gå ind i indstillingerne for pluginnet og vælge at sitemappet skal ligge i roden af din server. (In my website’s root folder).

Derefter går du ind i WebMasterTools og tilføjer dit sitemap. Det gør du ved at trykke på “mere” i oversigten af WebMasterTools under sitemap. Derefter trykker du på “Indsend sitemap”. Så skriver du blot “sitemap.xml” uden anførselstegn.

Manuelt:

Hvis du ikke bruger WordPress eller bare ønsker at lave sitemappet manuelt, så kan det gøres forholdsvis nemt hvis man har lidt teknisk forståelse.

  1. Gå ind på websitet “XML-sitemaps.com
  2. Skriv URL’en på dit website. (fx. https://www.jonasdonbaek.dk)
  3. Tryk på start.
  4. Derefter bliver du redirected til en side hvor du kan download sitemappet.
  5. Upload sitemappet i roden af din server. Så URL’en hedder dette: www.ditdomæne.dk/sitemap.xml
  6. Log ind i WebMasterTools. Tryk “mere” under sitemap og tryk “indsend sitemap”.
  7. Skriv “sitemap.xml” (uden anførselstegn) og tryk send

Du skal ikke tøve med at kontakte mig, hvis sitemappet bøvler!

Huskede du at læse mit indlæg omkring Google WebMasterTools?

KategorierIkke-kategoriseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.