Mød Camilla Ley – Kvinde iværksætter med genialt koncept

Mange af jer ved, at jeg uden tøven giver plads her på bloggen til iværksættere, som stikker ud fra mængden. Idag har jeg fået fornøjelsen af at kunne udgive et blogindlæg fra en kvindelig iværksætter. Hun hedder Camilla Ley, så hun tager over herfra og i resten af indlægget. God læselyst!

Hvad laver Camilla?

Queue-it er startet af Martin Pronk, Niels Henrik Sodemann og jeg i 2010. Jeg tror at vi greb det en lille smule ”bagvendt” an, forstået på den måde at vi faktisk besluttede at vi ville starte en SaaS (software-as-a-service) virksomhed op sammen, før vi havde lagt os fast på hvilken løsning, vi ville udbyde. Det er min opfattelse, at det mest ”almindelige” (hvis man overhovedet kan tale om almindeligheder indenfor iværksætteri) er at man starter med idéen og så samler teamet. Idéen er helt sikkert en af de vigtigste ting, når man starter virksomhed, men det er værd at huske at der er MASSER af idéer, og desværre også mange, der aldrig bliver til en fornuftig forretning, så det vigtige ved idéen er at validere den ift markedspotentiale, konkurrencesituation og realisérbarhed. De øvrige faktorer, som jeg synes er vigtige, er team og funding. Har man styr på persongalleriet og pengene, er man ret langt.

Selve historien

Camilla Ley Valentin, medstifter af Queue-IT

Nå, men tilbage til historien, så har vi tre stiftede arbejdet sammen i en del år i en konsulentvirksomhed, der dengang hed Ementor Danmark A/S (den del, vi var tilknyttet hedder i dag Traen A/S), hvor Niels var Adm. Direktør, jeg var Direktør for Forretningsudvikling og Software Arkitektur og Martin var Afdelingsleder for Software Arkitektur. Så vi kendte i forvejen hinanden rigtig godt arbejdsmæssigt, hvilket har været – og er – en kæmpe styrke for vores samarbejde og fremdrift. Martin, Niels og jeg satte en fælles proces i gang, hvor vi dels udviklede idé og forretningsplan, dels bandt os selv og hinanden mere og mere sammen ift det at starte virksomheden.

Finansieringen

Så er der det med finansieringen… Hvis man kigger under presseomtale på Queue-its website, kan man læse en del artikler, hvor vi udtaler os om hvor elendige finansieringsmulighederne er for IT-iværksættere i Danmark. Det er hårdt og mulighederne for banklån, kom –i-gang-lån og lignende er i realiteten ikke til stede, når det man vil handle med er software, som først skal udvikles. Helt kort fortalt, skyldes det at software for en bank først har en værdi (som kan stilles som sikkerhed) når der er kunder på. Der er af indlysende årsager først kunder på, når softwaren er udviklet. Så altså, man må skaffe pengene til udvikling selv. Vi valgte at finansiere den første del af udviklingen ved at udføre en del konsulentarbejde, for dermed at skaffe midler til at programmere softwaren færdig.

Fordelen er at man så ikke skylder nogen noget bagefter, ulempen er at der ikke er ret meget tid til overs til udviklingsarbejdet, som altså forsinkes betragteligt. Da vi var nået så langt, at den første kunde var live på systemet, valgte vi derfor at tilføre kapital fra et af innovationsmiljøerne, så vi kunne flytte fokus til udvikling og udbredelse af Queue-it.

Hvordan går det med Queue-IT i dag?

I dag kører Queue-it hos en hel masse offentlige og private virksomheder både i Danmark og i en masse andre lande, vi henter faktisk over 40% af vores omsætning fra eksport, og det tal stiger hele tiden. Det er en rigtig fed følelse at se det, vi har knoklet for og troet på helt fra start vækste og vinde anerkendelse i form af nye kunder og priser i udlandet og herhjemme.

Men eventyret er kun lige begyndt for os, det er vores ambition at Queue-it skal være den primære, globale platform for online kø-afvikling.

Camillas bedste råd til unge iværksættere

“Hvis du mener du har den rigtige virksomhedsidé og virkelig brænder for den, synes jeg du skal gå i gang med det samme. Selvfølgelig er der fordele ved at have en længere erhvervserfaring og evt. uddannelse, før man springer ud som iværksætter, men den må du forsøge at kompensere for ved at alliere dig med en mentor, en partner, et advisory board og/eller en bestyrelse, som kan bidrage på de områder, hvor du selv famler lidt. Så fokusér på det, du selv er bedst til, og få aktiveret andre på de felter, hvor du skal lære.”  – Camilla Ley Vallentin

Fakta om Queue-IT: Queue-it er et online kø-system, designet til at forhindre nedbrud på websites ifm ekstreme bruger-peaks. Herhjemme har du måske oplevet løsningen hos SKAT, Billetlugen eller Bilkas shop. Du kan læse mere om Queue-it på www.queue-it.com eller følge os på Twitter @queueit

Fakta om Camilla: Før vi startede Queue-it, har jeg haft en international karriere indenfor IT, internet og shipping. I min fritid er jeg bestyrelsesformand/ medlem i en række IT-/internetvirksomheder. Der bliver også tid til lidt foredrag og konsulentvirksomhed. – og så er jeg mentor for et par absolut fantastiske unge iværksættere. Du kan stemme på mig som Årets Kvindelige Iværksætter ivaekst.dk.

Jeg siger TUSIND tak til Camilla for det gode indlæg. Jeg synes selv det var meget inspirerende at læse. Det håber jeg også det er for jer, for mange af jer, som læser med er jo selv unge iværksættere, eller har en interesse indenfor det.

OG HEY! Jeg har stemt på Camilla, og det synes jeg også du skal. Hun har virkelig fortjent prisen som årets kvindelige iværksætter! Det kan du gøre hér. (Bare scroll lidt ned af siden.)

2 kommentarer til “Mød Camilla Ley – Kvinde iværksætter med genialt koncept”

  1. Det er godt nok en fed idé, og suuuuper god video, der nemt forklarer hvad det går ud på.

    Det kan jo betyde mega meget hvis store spillere som Billetnet osv. får det implementeret, og det vil faktisk være en rigtig god service ift. Kunden. Det kan vel også hjælpe ift. Hacking osv? DDOS-angreb?
    Man kan vel i princippet bare sætte det utrolig højt, så det kun er hvis der kommer flere tusinde besøg under 1 minut at folk skal stå i kø?

    Anyway – min stemme er smidt på dig nu Camilla 😉 Se her: http://d.pr/i/16xc

    1. Tusind tak først og fremmest! Løsningen rummer visse elementer af håndtering af ddos-angreb og lignende, men det er (desværre) noget mere kompliceret end som så 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.