JUNE by DanskeBank

JUNE er en af de mange forskellige nye investeringsløsninger, som er blevet tilgængelige de sidste to år. Siden 2016 er det væltet frem med nemme måder at investere på, og JUNE by DanskeBank var en af de første på markedet. 

june app

Jeg hoppede selv med på vognen hos JUNE i 2016 og oprettede mig hos dem. På det tidspunkt var jeg studerende og ville egentlig gerne lægge nogle penge til side, som jeg samtidig fik noget ud af. Det er jo efterhånden almen kendt at man intet får ud af at have penge stående i banken.

Så jeg fik altså oprettet mig som bruger ved June og lavet en fast månedlig betaling dertil, og det var altså virkelig en fed følelse, at kunne gøre noget lidt mere fornuftigt med en opsparing uden at skulle tænke særligt meget over hvordan og hvorledes.

Som en del af oprettelsen af kontoen ved JUNE skulle der besvares 15-20 spørgsmål, for at bestemme hvilken risikoprofil der bør være i min investering. Her blev valgt en ud af de fem mulige fonde, med en vægtning mellem aktier og obligationer.

June app

Det sværeste ved alt det her var egentligt at man nærmest bliver lidt utålmodig fordi det er nemt at tjekke hvordan det går gennem app’en, og man skal altså ikke forvente, i disse tider, at der er store afkast, specielt ikke når investeringen kører som en ETF.

En ETF står for “Exchange traded fund”. Dette er en passiv fond du investere i. Det betyder med andre ord at du bringer dine omkostninger ned til et absolut minimum ved blot at følge et indeks og følge et marked. En ETF der investerer i globale aktier koster typisk 0,2 % om året i omkostninger.

Når man investerer i indeks på den måde så følger du bare den brede masse og hopper med på bølgen, lille som stor. Det betyder små stille stigninger, og små fald, sådan lige umiddelbart. En tommelfinger regel er at det ikke gør nær så ondt på dig som investor i ETFer end aktier hvis det hele falder meget, som vi har set her op til jul i 2018. Dette sker fordi du ligger bredt i et indeks og måske 10.000 forskellige aktier.

Pris for brug af JUNE

Intet er gratis og du må aldrig gå i gang med investering, specielt ikke langsigtet ETF-investering uden at kontrollere hvad prisen er. Over en f.eks. 30 årig periode, kan det koste dig flere hundredetusinde kroner hvis din omkostning til forvaltning er for høj.

Med prisen hos June får du:

  • Administration og optimering af din fond du investerer i
  • Købs og slagsomkostninger
  • Indirekte omkostninger ved køb salg

Hvis man lægger ovenstående sammen er det ca. 0,94%. Det ligger faktisk i den høje ende i forhold til andre løsninger.

Min oplevelse af JUNE

Den var overordnet god. Af forskellige årsager brugte jeg kun June ca. et år, og det kan ikke anbefales at bruge en ETF løsning med en tidshorisont kortere end 3 år, men på det år fik jeg ca 4% i afkast, hvilket selvsagt er mere end hvad jeg vil få i banken.

Den udfordring jeg oplevede med June var dog at det er en bank som ejer løsningen, og det har folk ansat og deri skal der betales lønninger osv. Det gør at banken tænker naturligvis også på at tjene penge til sig selv, før du gør. Dette gør at dit afkast kan være lavere, nu din omkostning er højere end hvad der ellers findes på markedet.

Jeg syntes min risikoprofil var for sikker, og ville gerne ændre den. Dette kunne jeg ikke i June for to år siden, og det var forholdvist irriterende. Skal dog ikke kunne sige om de har lavet det om, meget er sket siden.

Mit råd til dig hvis du vil i gang med investering

Hvis du vil i gang med dette, så start med at spørg dig selv: Hvad vil jeg opnå? Er det udbetalingen til et hus, o.lign? Pension? Når du ved det kan du bedre svare på spørgsmålet vedr. tidshorisont, og samtidig begynde at kigge på en løsning. Det vigtigste for dig overhovedet hvis du vælger ETFer er at den løbende omkostning er så lav så mulig, så du får forventet din investering mest muligt.

Hvis du har læst denne artikel er du godt på vej til at komme i gang med investering i ETFer på en smart måde 🙂

Skriv endelig i kommentarfeltet herunder hvis du har spørgsmål.

Jonas Donbæk
SEO Specialist ➔ Jeg omsætter data til organisk synlighed
Min passion er at skabe organiske resultater for kunder baseret på data. Data, der kan vise de bedste områder at optimere et website på. Dette gør jeg med mine års erfaring med søgemaskiner, programmering kombineret med mine studier i kommunikations-strategier.

Jeg bruger en stor del af min tid på at holde mig opdateret vedrørende relevante nyheder i forhold til mine kompetencer og viden om søgemaskiner.

Generelt er mit fokus altid at blive bedre til det jeg gør, step-by-step hver eneste dag. Jeg arbejder til dagligt som SEO specialist ved s360 A/S i Aarhus.

Kontakt:
[email protected]
24 66 52 99

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.