Har du “døde links”?

Hvad er et dødt link? Er dødt link er et udgående link fra din hjemmeside, som ikke virker længere. Det kunne være jeg havde linket til en artikel du havde skrevet på din hjemmeside, hvor du herefter havde lavet om i din linkstruktur, flyttet/slettet artiklen osv. Pga. din handling vil mit link til din hjemmeside ikke virke mere, og så bliver det til et “dødt link”.

Søgemaskineoptimering:

Det er negativt i forhold til søgemaskineoptimering på din hjemmeside, hvis du har for mange døde links. Derfor skal du sørge for at checke dem ofte, og få dem rettet eller slettet. Men hvor tit order du alle dine udgående links igennem for at se om de virker? Det er der forståeligt nok ingen der vil bruge tid på. Derfor skal du bruge et plugin der hedder “Broken link checker“. Det plugin gennemgår alle dine udgående links på din hjemmeside, og fortæller dig hvilke der ikke længere virker.

Muligheder for rettelser af dødt link:

Du har 3 forskellige muligheder når du opdager et dødt link:

 • Redigere linket: Ved denne mulighed kan du redigere linket så den besøgende kommer det rigtige sted hen.
 • Fjerne linket: Ved denne mulighed fjerner du linket. Dvs. du sletter linket fra din hjemmeside, så det ikke længere står som et dødt link.
 • Erklære det for ikke dødt: Ved denne mulighed markere du linket som ikke dødt. Jeg vil kraftigt fraråde denne mulighed, da det ikke løser nogle problemer overhovedet!

[box icon=”exclamation”]
Jeg er idag ankommet til Torremolinos i Spanien, hvor jeg skal holde en uges ferie. Jeg vil rigtig blive glad hvis du vil skrive en kommentar til dette indlæg!
[/box]

KategorierIkke-kategoriseret

4 kommentarer til “Har du “døde links”?”

 1. Hej Jonas,
  Mange tak for dit tip, denne plugin vil jeg straks få fat i.
  Ved godt at det er et gammelt indlæg, men det var nu det jeg faldt over på Google. 🙂
  Jeg har et følgespørgsmål som du måske kan svare på, da jeg er rimelig ny.
  I webmastertools finder den en masse 404links på min hjemmeside, som er interne links på siden som ikke eksisterer mere, enten fordi tag er slettet, eller fordi artikel er omdøbt. Skal jeg så foretage mig noget aktivt, eller bare konstatere at det er korrekt, og markere dem som løst. Jeg tænker, fjerner Google dem ligeså snart de finder ud af at der er et 404 svar på siden, eller bliver de ved med at vise søgeresultatet i troen at jeg måske retter “fejlen”.
  Håber at du har tid at svare! 🙂

  1. Hej Lasse,

   Selvtak. fedt du læste med!

   Du skal først markere dem som løst, når du har lavet et redirect. For før er problemet jo ikke løst 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.