Søren Bælum: “Få lettet røven, og mist ikke modet!”

Mit navn er Søren Bælum. Jeg er en frisk knægt på 18 år, som er vild med at sætte mine ideer igang! Jeg har altid holdt meget af computeren, og det kæmpe store sociale netværk.

Begge mine forældre er blevet “iværksættere” indenfor det sidste år. Min far har startet sin egen virksomhed, hvor han primært er kørende sælger. Jeg har leveret alt hans materiale i form af logo, banner, samt udviklet hans hjemmeside. Udover det har jeg også produceret, og designet hans kundegaver.
Min mor har startet egen livsstilsbutik, hvor jeg har leveret alt hvad angår skilte, løbe sedler, plakater, vistikort, og udviklet hendes hjemmeside.
Det jeg fik rigtig meget ud af dengang, var at jeg havde den mulighed for at prøve mine kræfter af, og endda vise mine forældre at jeg kunne og ville. At de kunne se alt den tid foran “skærmen” faktisk ikke var spildt, det var virkelig en følelse der var værd at mærke!

Ja, hvordan startede det egentligt?
Det der med at sidde og udvikle hjemmesider, som rent faktisk var det man brugte på internettet, fangede rigtig hurtigt min opmærksomhed! Tænk hvis jeg nu selv kunne lave sådan en, og vise frem til folk. Jeg satte mig ned som 14 årige og begyndte at læse. Jeg læste og læste i rigtig lang tid, for jeg var jo nød til at vide hvordan jeg fik begyndt på mit projekt her. Jeg havde jo fortalt mine forældre mine drømme om at udvikle en hjemmeside om vores lille gårdbutik, dengang med grøntsager og kød. Den ide var de jo bare med på. Så jeg fik bestilt mig det første domænenavn samt webhotel, hvor jeg så ville prøve at udvikle min første hjemmeside. Det blev lynhurtigt alt for besværligt for mig, så jeg droppede det igen. Men så efter en uges tid, måske tre, ville jeg kigge på det igen, for jeg blev ved med at gå med den her tanke om, at lave min egen hjemmesidde. Jeg fandt så pludselig et program hos min webhotel udbyder, hvor jeg kunne lave en simpelt hjemmeside, bare ved at vælge et tema og skrive et par tekster. Det gjorde jeg da så. Det lykkes da også for mig, og så havde jeg min egen hjemmeside? Men efter lidt tid, virkede det sgu for nemt. Det skulle og kunne gøres mere avanceret vidste jeg.


Så en dag blev jeg kontaktet af en af mine fars kunder, han ville gerne have en hjemmeside, med nogen billeder af hans gård og lidt tekster om ham selv. Det kunne jeg jo nemt lave. Men den synes han også, blev alt for kedelig og simpel. Så måtte jeg jo igang igen! Jeg ville gøre ham tilfreds. Jeg faldt over WordPress en aften, og derefter så alle mine drømme og muligheder i det program!
Jeg fik leveret hjemmeside til ham, han blev tilfreds, og jeg fik et par tusind ind på kontoen. Det var den fedeste følelse, ever!

Jeg er idag igang med at starte min egen virksomhed med min partner Mathias Moesgaard. BMmedia.dk er navnet, og vi vil primært tilbyde et stort udvalg indenfor kundegaver til virksomheder, samt udvikling af hjemmesider, selvfølgelig! Jeg har også et par afillite blogge til at kører, og nogen under opbygning. Min drøm er at udvikle og starte egen webshop!

Hvad skal du gøre for at komme udover kanten?

  • Læg et par timer af hverdag til at sidde og surfe rundt og læse på Amino, Danmarks største iværksætter portal! Du finder alt, hvad man skal vide, hvis man vil igang med det samme emne som jeg valgte!
  • Tro på dig selv, og det du laver. Når de andre kan, så kan du også, og det er bare at finde muligheden. Det handler om at suge alt hvad du kan få, til dig!
  • Kom nu igang med det samme! Det hjælper ikke at sidde og tænke, hmm, jeg er kun 14 år, hvem vil dog bruge mig? Du kan, hvad du vil, og hvis du vil, så kan du hvad de andre kan! Let dog for pokker røven, og kom igang en gang for alle. Ellers kan du ligeså godt gå ud på dit badeværelse, kigge dig i spejlet og sige “ jeg er doven, og tror ikke en skid på mig selv”, og så er din drøm om at blive iværksætter ellers væk… – Ved godt det lyder lidt hårdt, men nogle gange er det lettest at forklare på den måde!

Venlig hilsen

Søren Bælum, Phone-eksperten.dk

KategorierIkke-kategoriseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.