Nikolaj Mogensen: Find din passion og bliv succesfuld iværksætter

Jeg har skrevet dette gæsteindlæg som en slags reminder om at det vigtigste for os iværksættere er passionen for det vi laver. Det er passionen for det vi laver, der skal drive iværksætteriet til succes, og derfor håber jeg at du ved at læse dette indlæg kan blive lidt klogere på hvad din passion er og måske få større succes som iværksætter.

Jeg hedder Nikolaj Mogensen og driver til dagligt de to webshops e-scarf med salg af tørklæder på nettet og Hjort Smykker med salg af designer smykker på nettet. Det gør jeg ved siden af mit studie Cand. IT. E-business på IT universitetet i København.

Nå – nok om mig – lad os springe ned i det interessante… god fornøjelse!

Iværksætteri handler om passion

Det er min erfaring og overbevisning at der går en klar og lige linje imellem succes som iværksætter og passion. Har du som iværksætter passion for det du laver vil du brænde igennem, være villig til at gøre det det kræver samt være glad for det.

Man kan tydeligt mærke på folk om de er glade for det de laver. Du vil som iværksætter ofte være involveret i salg og kontakt med mennesker på den ene eller anden måde og har du ikke passion for det du laver eller for dit produkt så kan det mærkes. Mennesker med passion stråler og brænder igennem med det deres produkt og chancen for succes stiger derfor.

Iværksætteri er kun i sjældne tilfælde vejen til rigdom. Faktisk vil jeg vove den påstand at flertallet af iværksættere arbejder til omkring mindstelønnen. Vil du ikke miste motivationen i din virksomhed på halvvejen gælder det altså om at have passionen med. Du skal synes det er sjovt at gøre det du gør, uanset lønnen.

Det er ligeledes min oplevelse at når jeg har passion og lyst til noget, eksempelvis at lære nye ting eller at lancere et nyt projekt så bliver det i højere grad en succes end hvis jeg gjorde det af nød. Synes man noget er sjovt at gøre så gør man det simpelthen bedre.

Din passion er din – ikke andres

En af de ting jeg selv har svært ved når jeg skal finde min passion er at det jeg gerne vil ofte bliver influeret af andres meninger og holdninger.  Det kan være både godt og skidt.

Godt på den måde at man kan lade sig inspirere af store personligheder og rollemodeller, som man gerne vil efterligne. Skidt på den måde at man lader sig begrænse af frygt for at stikke ud og blive set skævt til.

Når du er i processen med at finde din passion er det derfor vigtigt at du er bevidst omkring at passionen skal være din og ikke andres. Man kan godt lade sig inspirere så længe man er bevidst om det, men man må ikke lade sig begrænse. Med andre ord er bevidstheden om at man bliver influeret udefra vigtig – Når du finder din passion skal du være sikker på at den altså er DIN og ikke andres!

Afstem dine mål med din passion

Når du sætter mål for dig selv så skal de mål være en aktiv del af alt hvad du gør og foretager dig. Det er let at opsætte ambitiøse mål, men det bliver straks værre når de mål skal indfries. Derfor er mit råd at du skal have afstemt målene med passionen – på den måde øges chancerne for at du når målene betragteligt.

Og nu når vi er ved mål – Hvorfor ikke opstille mål, der dels stemmer overens med den måde du gerne vil leve dit liv på og dels stemmer overens med den person du ønsker at være. På den måde får målene et langt mere langsigtet  perspektiv og når du arbejder med dine mål til hverdag bliver de langsomt en del af dig – og et er her vi begynder at skabe resultater.

Skal dette lykkes kan det i mine øjne kun ske, hvis de mål du sætter for dit liv, for hvordan du gerne vil være og for hvordan du gerne vil bruge din tid afstemmes med din passion.

Selv har jeg opdelt mine mål i langsigtede, kortsigtede og en handlingsplan – et eksempel på et af mine mål (inden for iværksætteri), der i høj grad er afstemt med min passion er følgende:

”Jeg vil altid engagere mig i de projekter jeg finder interessante i stedet for dem der giver størst afkast. Finder jeg ikke længere et projekt interessant skal jeg skifte eller bringe nye udfordringer ind i projektet.”

Dette mål er langsigtet og åbent, men sikre at jeg altid har passionen og lysten med i de projekter jeg engagere mig i.

Hvad er din passion?

Mit råd er derfor at du skal mærke efter og tænke længe over spørgsmålet – hvad er min passion?

Mærk efter og tænk over hvad du egentlig godt kan lidt at lave. Hvornår føler du at tiden flyver af sted og hvornår skal du kæmpe for at tiden går? Det er ikke noget du gør på en nat, men en proces du skal igennem.

Forhåbentlig over tid vil du blive mere bevidst omkring hvad din passion egentlig er og begynder du at tilrette din mål og dit iværksætteri efter passionen så vil du også opleve øget succes.  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke.

Blev du bidt af indlægget kan du altid følge mig på min blog om netop online marketing, personlig udvikling og iværksætteri eller følge min twitterstrøm.

 

KategorierIkke-kategoriseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.