Derfor skal du have dit eget domæne

Da jeg i sensommeren 2010 besluttede mig for at få en hjemmeside, ønskede jeg ikke at bruge de par hundrede kroner på et webhotel og hertil et domæne. Jeg forstod slet ikke hvorfor nogle ville betale for et domæne, når jeg bare kunne have jonasdonbaek.wordpress.com.

Jeg blev hurtigt klogere.

Der er rigtig mange fordele i at have sit eget domæne Hvis du er blogger har du flere fordele hvis du fx. bruger WordPress, så kan du bruge plugins og eksterne temaer. Jeg vil nu vise dig hvilke fordele der også er ved at have eget domæne:

  • Du fremstår mere professionelt.
  • Besøgende kan bedre huske dit navn.
  • Du kan oprette mail adresser til der passer. Fx: [email protected]æne.dk
  • Det er mere sikkert at du har dit eget domæne. Hvis du blot har et subdomæne (jonasdonbaek.wordpress.com), så er du også i problemer hvis de bliver hacket eller serverene går ned. Det er der selvfølgelig også risiko for ved webhotellerne, men det bliver ordnet hurtigere da det er en betalt service.
  • Du bestemmer helt selv hvad du vil lave om på dit website. Det gør du fx. ikke hvis har et subdomæne hos WordPress. Der kan som skrevet ovenover ikke bruges plugins eller eksterne temaer.

Hvor køber jeg så domæne?

Der findes rigtig mange steder du kan købe dit domæne. Et domæne koster ca. 60,- og 70 for DNS. Dvs. ca 110,- for domænet. Webhotel koster lidt mere. Disse priser er meget forskellige. Her er en lille liste:

KategorierIkke-kategoriseret

Én kommentar til “Derfor skal du have dit eget domæne”

  1. Jeg forstår stadig ikke de personer, som hellere vil have en blog på blogspot eller andre gratis blog-services. Det er formentlig også derfor at største delen af de blogs er splogs. Et domæne + webhotel koster i de fleste tilfælde ca. 400 kroner, og så kan man selv styre hvilken platform der skal være på hjemmesiden. I tilfældet med WordPress er der en kæmpe forskel på den gratis blog, man kan lave på deres server, og den version, som man kan installere på sin egen server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.