De 3 mest irriterende ting ved WordPress (Og hvordan du fikser dem)

WordPress er verdens mest populære blogging platform. Af og til kommer de mest irriterende problemer i WordPress, som umiddelbart ikke giver mening hvorfor disse er opstået. I denne artikel vil du kunne læse hvordan du undgår de 3 mest irriterende ting i WordPress.


Selvom du er rutineret i WordPress, så løber man altid ind i små problemer hist og her. De fleste bruger WordPress meget simpelt til at udgive lidt indhold, og få brugere vælger eksempelvis at basere en webshop på WordPress platformen.

Plugins, som konflikter med hinanden

De fleste har prøvet at visse funktioner pludselig stopper med at virke. Plugins kan være fantastiske og forfærdelige på samme tid. Det er vigtigt at huske på at plugins ikke er lavet til at tage hensyn til andre systemer og andre plugins på siden, hvilket betyder at der nemt kan opstå konflikter i mellem plugins og integrationer på et WordPress website.

Generelt opstår udfordringen med plugins, som konflikter med hinanden, efter plugin opdateringer. Derfor vil jeg anbefale dig at du tager en backup af pluginmappen inden du opdaterer dine plugins. Du finder plugins mappen i /wp-content mappen på din FTP server. Download blot mappen ‘plugins’ til din harddisk, inden du opdaterer.

Oplever du at plugins pludselig skaber konflikter på dit website efter en opdatering, så kan du uploade de gamle plugins igen. Hvis ikke du har en backup skal du starte med at deaktivere samtlige plugins på siden, for herefter at aktivere én efter én. Husk at se dit website hver gang du har aktiveret et plugin igen og at opdatere siden i din browser i inkognito tilstand, således du ikke ser en cached version af dit WordPress website.

For hver gang du aktiverer et plugin én efter én, så tjek dit website igen. Måske problemet nu er forsvundet.

Når du har fundet ud af hvilket plugin, som skaber problemer så skal du få problemet til at forsvinde ved at få det programmeret specifikt til dit website, eller finde et andet plugin med samme funktionalitet. Du kan også søge efter løsninger fra andre brugere med samme problem ved at Google eller kigge på Stackoverflow, eller WordPress’ eget forum.

Konstante opdateringer til plugins, temaer og WordPress versioner

Bruger du mere end 10-15 plugins, så er det meget sandsynligt at disse jævnligt skal opdateres. Det samme gælder dit template og generelt opdateringer til WordPress.

Når du logger ind er der næsten altid opdateringer til et eller andet. Det er tidskrævende og irriterende for dig.

Naturligvis er opdateringer til plugins, templates og WordPress lavet af en årsag. Nogle gange er det sikkerhedshuller, som rettes, andre gange er det en bedre funktionalitet som opdateringen indeholder.

Du ønsker selvfølgelig ikke at du har tonsvis af plugins, som ikke er opdateret på dit website. Derfor løfter jeg nu sløret for et plugin, som jeg bruger rigtig meget.

Med dette plugin installeret kan du bestemme et tidspunkt hver uge, eller senest en gang om måneden, hvor alle plugins, templates og WordPress opdateres, automatisk. Smart ikke?

Pluginnet hedder WP Updates Settings. Med dette plugin kan du altså planlægge opdateringer, således du ikke længere skal tænke over at opdatere din platform. Endvidere skal du ikke længere bruge tid på dette. Tid er jo penge, så dette er altså en rigtig god idé at få gjort, især hvis du driver mange websites.

Det er dog vigtigt at huske opdateringer kan skabe konflikter på dit website, som nævnt tidligere i denne artikel. Derfor skal du jævnligt kontrollere hele dit website virker. Jeg vil også anbefale dig jævnligt at lave en backup af dit website, så du nemt kan skifte tilbage til tidligere opdateringer hvis noget er gået galt i en automatisk opdatering.

Billeder, der loades unødvendigt og endnu værre.. LANGSOMT!

Internettet handler efterhånden om indhold og meget om det visuelle, hvilket betyder at mange brugere skal loade mange billeder.

Hvor spændende er en artikel som denne uden et billede? Den er jo kedelig.

Hvis du derimod til brugerens fordel har mange billeder, er det dog meget kritisk at billeder loades langsomt, og mange billeder loades unøvendigt.

Ulemper ved langsomt eller irrelevant load af billeder:

 • For mange requests til serveren i forhold til behovet
 • For tunge billeder
 • Din bruger vil finde dit website irriterende
 • Dit website fremstår uprofessionelt og ustabilt

Optimer størrelsen på dine billeder

Har du taget et super godt billede med et spejlrefleks kamera eller iPhone? Så sker det desværre ofte at billederne er alt for store i forhold til hvad nødvendigt er. Det betyder at din bruger skal bruge lang tid på at loade dit website.

Derfor skal du optimere dine billeder inden du lægger dem på dit website. Du kan med fordel bruge gem-til-web funktionen i Photoshop. Adobe’s egen guide finder du hér.

Jeg vil også anbefale et godt plugin, som automatisk optimerer dine billeder når billeder bliver uploadet. Pluginnet hedder WP Smush og er lavet af WPMU.

Undgå load af irrelevevante billeder

Hvis dit website har billeder på dele af websitet, som brugerens skærm ikke ser eller når at se før brugeren har bevæget sig videre på dit website, så er loadede billeder irrelevante for din bruger at indlæse.

Et godt eksempel er et billede i bunden af din hjemmeside. Det er sjældent man kan se bunden af en hjemmeside, så snart hjemmesiden er loadet. Derfor så vil din bruger loade billedet i bunden af dit website, uden at have bevæget sig derned. Dette gør at din bruger unødvendigt skal bruge tid på at loade billedet for bare at se toppen af dit website.

Derfor vil jeg anbefale et plugin, som først loader billeder når brugeren scroller ned til billedet eller bare i nærheden af billedet. Teknikken kaldes lazy-load. Ret sjovt navn, men idéen er at kun de nødvendige billeder på et website loades.


Pluginnet hedder BJ Lazy Load. Billeder loades via en jQuery funktion, og virker også med iframe elementer, som eksempelvis indlejrede YouTube videoer. Det eneste du skal gøre er at installere og aktivere pluginnet, så er alt slået til automatisk. Du kan lave specielle indstillinger i BJ Lazy Load i Indstillinger -> BJ Lazy Load i WordPress admin.


Jeg vil blive glad for hvis du delte dine frustrationer over WordPress i kommentarfeltet 🙂

 

4 kommentarer til “De 3 mest irriterende ting ved WordPress (Og hvordan du fikser dem)”

 1. Tusind tak for dine konkrete og brugbare tip – det vil jeg gerne have mere af.
  Mine frustationer går på billeder. Jeg vil gerne kunne sætte flere små billeder ind ved siden af hinanden, og det synes jeg er svært at navigere med.

 2. Hej Jonas,

  God artikel!
  Noget, som jeg synes at du har glemt, er ManageWP.
  Det koster dog en smule, men har man flere WordPress sites kørende, kan man med fordel opsætte dem alle derinde, og så kan man opdatere ALLE sine sites, på én gang, og med ét login (:

  Ellers kanon arbejde! 😉

  Vi snakkes!
  – Aris Kuckovic

 3. Også tak herfra for de dejligt konkrete råd, der er lette at forstå og bruge. Ligesom Helene er mit problem også billeder. Har tit problemer med at få dem placeret præcis som jeg vil have dem på siden.

 4. Tak Jonas,
  For mig er den største og vildt irriterende udfordring pt., at når besøgende på mit site / læsere af mit nyhedsbrev – mig selv – deler blogopslag – eller nyhedsbrev, så er det HELT tilfældigt, hvilke billeder, “systemet” vælger at ledsage blogoplægget med.
  Selvom jeg har tilknyttet specifikt billede, som ligger øverst i mine blogindlæg.
  Testede på tidspunkt deling på 4 forskellige medier (Twitter, Facebook, LinkedIn og Google+) og det samme blogindlæg blev delt med 4 forskellige billeder….
  Kunne du skrive noget fornuftigt om, hvordan det problem løses? Jeg har haft flere gode folk til at kigge på problemet – og har også konfereret med andre – det virker meget kompliceret…
  På forhånd tak
  Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.