Bruger du “No follow” på dine affiliate links?

Efter Googles pandaopdatering har Google skiftet sin algoritme for tildeling af værdi på hjemmesider i søgemaskinen. Det er især gået udover affiliate sider med forholdsvis lidt indhold, med mange reklamer og affiliate links. Google tilgiver nu værdi på hvor mange affiliate links contra god organisk tekst man har. Hvis man i overvejende grad har affiliate links og reklamer, bliver man straffet på placeringen i Google og ens Pagerank.

Linkjuice:

Du tildeles det man kalder “linkjuice” fra de hjemmesider som linker til din hjemmeside, og de udgående links du har på din hjemmeside. Dvs. hvis nogle dårlige hjemmesider linker til dig, så mister du værdi. Hvis du fx. har en masse udgående affiliate links på din hjemmeside, vil det også skade hvis du har for mange. Her er “No follow” tagget meget nyttigt i link koden. Det tag i link koden, betyder at du ikke tildeles linkværdi for det link. Det er selvfølgelig smart at bruge på de links, hvor man bliver straffet. Dermed ikke sagt at man ikke kan have et par affiliate links, men de fleste kan mærke når det bliver for mange, og siden er for overfyldt af dem.

Sådan indsætter du “No follow”:

Et “No follow” tag skal indsættes i HTML koden på linket, så Google ikke tildeler det værdi. Det ser sådan ud:
<a href=”URL skrives her” rel=”nofollow”>Ankertekst skrives her</a>

Når du bruger HTML koder så er det meget vigtigt at alt passer, og der ikke er et tegn for meget eller for lidt. Det vil betyde at det simpelthen ikke virker. For at “No follow” tagget skal virke, så skal der altid være mellemrum efter ” tegnet når URL’en er skrevet. Et normalt link vil se sådan her ud:
<a href=”URL skrives her”>Ankertekst skrives her</a>

Derfor skal du blot tilføje dette til sidste del af linket: ” rel=”nofollow” (Uden anførselstegn selvfølgelig!)

KategorierIkke-kategoriseret

8 kommentarer til “Bruger du “No follow” på dine affiliate links?”

 1. Hej jonas, fint indlæg!

  Findes der egentlig et tag der kan sætte nofollow på et stykke tekst i et indlæg, fx kun teksten i midten af indlægget?

 2. Fin tekst, men du har skrevet noget forkert:
  “Det tag i link koden, betyder at du ikke tildeles linkværdi for det link.”

  Det er forkert, da det ikke er hjemmesiden hvor på nofollow er der ikke får tildelt værdi, men derimod hvorhen man linker der ikke får tildelt nogen værdi.

  Men i forhold til at bruge det på affiliate links, hvad skulle meningen med at putte nofollow på linket så være?

  MVH Kim

 3. Hej Jonas,

  Er det her noget du gætter dig til? Eller har du et klart bevis på at affiliate links der ikke er nofollow, får ens site nedprioriteret? Jeg har set mange skrive det, men jeg har ikke rigtig set nogle konkrete beviser. I min verden, så siger et nofollow at man ikke kan stå inde for de links man giver, og det er da et større kvalitetsproblem som affiliate 🙂

  “Dvs. hvis nogle dårlige hjemmesider linker til dig, så mister du værdi.!”
  -> Det er jeg ret sikker på er noget vrøvl 🙂

 4. “Dvs. hvis nogle dårlige hjemmesider linker til dig, så mister du værdi.!”
  Hvis det var så firkantet, så kunne man jo linke fra elendige hjemmesider til ens konkurrenter, og så ville man dominere søgeresultaterne. Sådan fungerer det heldigvis ikke :=).

 5. hold da op det vil være et stort arbejdeat sætte dette tag på alle affiliate link. Er det tiden værd i forhld til hvad man får ud af det??

  1. Det vil jeg absolut mene det er Klaus. For så signalerer du ikke i lige så høj grad til Google, at du driver en affiliate side 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.