5 dage om ugen gør jeg det, som jeg er dårlig til

homeworkLyder vanvittigt ikke? Hvad er det lige jeg laver 5 dage om ugen, som jeg er dårlig til? Og hvorfor gider jeg overhovedet det jeg er dårlig til, når jeg bare kan gøre det jeg er pisse god til?

Dét er der mange gode forklaringer på. Dette indlæg kommer til at handle om motion og kost. For 3 måneder siden satte jeg mig for at ændre min kost. Jeg ville være sundere, og bedre. Bedre til motion og sport. Jeg har altid været meget aktiv, men nu ville jeg virkelig være seriøs omkring det.

Træning hver dag!

Der er nu gået en måned siden at jeg begyndte at træne, alle 5 hverdage i ugen. Jeg træner simpelthen hver eneste hverdag. Jeg troede det ville være uoverkommeligt og umuligt, men det har det faktisk ikke været. For jeg kunne mærke forandringerne i min krop allerede efter de 7 første dage. Jeg var langt mere frisk, følte mig faktisk lettere, og mit tøj blev lynhurtigt for stort, og mange af mine bukser er nu her efter en måned for store, og mange af mine tshirts for små.

Fuldstændig smadret efter intervaltræning igår.

Hvad laver du så til træning?

Jeg træner selvfølgelig ikke det samme hver dag til træning, ellers ville det måske ende i nogle grimme skader. Mit fokus mht. til træning er at jeg skal være hurtigere til at løbe, og få nogle større/stærkere samme, samt brystkasse og ryg. Herunder kan du se min træningsplan for en almindelig uge:

Mandag: intervaltræning i løb.

 • 6×1 kilometer løb. Dvs. løbe 1 kilometer 6 gange, på et løbebånd, så hurtigt så muligt. Jeg starter bare løbebåndet og sætter farten op, og stopper når distancen 1 kilometer er nået. Så venter der 2 minutter pause, og så er det op på hesten på samme måde 5 gange mere. Jeg løber ca. 1 km på 4:50 eller 5:10 senest, og forbrænder ca. 87 kalorier pr. kilomet. BONUS TIP; Indstil skærmen til at vise kalorier, og ikke distancen, så tænker du ikke over smerten på samme måde, og det hele går hurtigere.
 • Forbrænding i alt; Ca 530 kalorier.

Tirsdag: styrketræning.

 • Opvarmning: 2 kilometer i romaskine.
 • Bænkpres: 10 gentagelser á 3 (30). Med 40 kilo.
 • Dødløft: 8 gentagelser á 3 (24). Med 70 kilo.
 • Armbøjninger: 10 gentagelser á 5 (50). Med 84 kilo 😉
 • Flyes: 10 gentagelser á 3 (30). 22,5 kilo i hver arm.
 • Pull-up øvelse i maskine: 10 gentagelser á 4 (40). 80 kilo træk, oppefra i retsiddende position.
 • Squat: 12 gentagelser á 3 (36). Med 60 kilo.

Onsdag: intervaltræning i løb.

 • Samme program som om mandagen. 6×1 kilometer løb. Dvs. løbe 1 kilometer 6 gange, på et løbebånd, så hurtigt så muligt.
 • Forbrænding i alt; Ca 530 kalorier.

Torsdag: styrketræning.

 • Opvarmning: 2 kilometer i romaskine.
 • Bænkpres: 10 gentagelser á 3 (30). Med 40 kilo.
 • Dødløft: 8 gentagelser á 3 (24). Med 70 kilo.
 • Armbøjninger: 10 gentagelser á 5 (50). Med 84 kilo 😉
 • Flyes: 10 gentagelser á 3 (30). 22,5 kilo i hver arm.
 • Pull-up øvelse i maskine: 10 gentagelser á 4 (40). 80 kilo træk, oppefra i retsiddende position.
  • Squat: 12 gentagelser á 3 (36). Med 60 kilo.

Fredag: hygge-løbetur.

 • Fredag tager jeg en (HYGGELIG!!!!) restitutionløbetur på 6-7 kilometer, hvor jeg lige får varmet hele kroppen igennem én gang til. Herefter venter så 2 fridage med afslapning uden træning, hvilket er en fantastisk motivation når alt gør ondt efter 5 kilometer!
 • Forbrænding i alt; Ca 530 kalorier.
Dette billede er nu 2 måneder gammelt, og det er kun gået fremad lige siden. I like it ;)
Dette billede er nu 2 måneder gammelt, og det er kun gået fremad lige siden. I like it 😉

Jamen.. mad? Har du ændret ved det?

Ja, det har jeg. Jeg satte mig simpelthen ned og skrev ned hvad jeg spiste normalt på en uge, og bagefter skar det fra, og indsatte sundere ting. Helt basalt betyder det bare mindre mængde slik, sodavand, og alkohol, kartofler, meget sovs, osv osv, alle de fede ting. Mere kylling, pasta, ris, grøntsager mm. Jeg bruger et enkelt kosttilskud, og det er valleproteinpulver fra Bodylab, så jeg er sikker på at få protein nok, til at min krop og hele maskinen Jonas kan fungere!  Herunder ser du et billede af noget aftensmad jeg lavede tidligere denne uge.

Røræg med stegt kylling og massere af grøntsager. Super nemt og tager 15-20 minutter at lave!
Røræg med stegt kylling og massere af grøntsager. Super nemt og tager 15-20 minutter at lave!

Musik til træning

Det er videnskabeligt bevist at din ydeevne ved sport er 15% bedre hvis du lytter musik. Jeg er en kæmpe fan er musik, så derfor kan du se min playliste herunder:

 

 Hvordan synes du selv det går?

tumblr_meyt6vvrCR1rmx9jyo1_500Nu her en måned efter mit nye træningprogram, så synes jeg faktisk at det går kanon godt. Det er begyndt at blive en rutine for mig at træne hver dag, og min krop er begyndt at vende sig til at svede og blive presset hver dag. De fremskridt der er sket er også helt vilde.. Alle mine bukser er faktisk blevet for store, og de bukser som jeg ikke har kunnet passe i 3-4 år, kan jeg sagtens passe nu, mens at de fleste af mine tshirt er blevet rigtig stramme at have på, fordi der fyldes på med muskelmasse 😉

Det er så fedt at det går fremad. Grunden til at jeg gør det her, er at jeg vil være bedre. Jeg vil være en pisse god løber, men samtidig også en robust og stærk dreng, som kan tage fra. Bliver jeg ved, så skal det nok komme venner 😉

#færdig

Bliver du ved? Og hvad pokker er dit mål med alt den anstrengelse?

JA, for satan! Jeg bliver ved. Intet kan stoppe mig, for jeg vil det her. Det er diciplinen og interessen for at blive bedre til alt det jeg er dårlig til som grundlæggende holder mig kørende. Jeg har et par måneder at løbe på nu inden at min form skal stå sin prøve. Og til hvad dog? Det skal du nok få at vide i en blogpost om et par uger.. Glæd dig, for det er ikke en lille nyhed 😀

Har du et spørgsmål? Så tøv da ikke med at skrive en kommentar herunder 😉

9 kommentarer til “5 dage om ugen gør jeg det, som jeg er dårlig til”

 1. Jeg tror, at du kunne få meget mere ud af din træning, hvis du får en coach til at lægge et program sammen med dig. Dit program ser lidt skævt ud, synes jeg. Men sejt, at du gør det og holder ved! Godt gået!

 2. Fedt og inspirerende læsning. Fra oktober og frem til udgangen af december fik jeg indarbejdet vaner med løbetræning 3-4 gange om ugen. Det var fantatisk og min energi voksede. Jeg løb over 120 km i december – noget som jeg få måneder før troede var umuligt.

  Desværre fik jeg en lille ankelskade, fik efterfølgende influenza og sidenhen bihulebetændelse. Så jeg har kun løbet en gang i det nye år.

  I dag kom jeg endelig ud igen. Bare et roligt kort løb for af komme igang. Jeg var træt og formen var skidt, men den skal nok komme igen snart.

  Hvor vil jeg hen med det? Jo hvis du oplever tilsvarende, det sker jo at man bliver syg, får en skade eller andet uforudsigeligt opstår, så tag dig den tid det tager at komme over det. Du har bevist over for dig selv det kan lade sig gøre en gang. Så kan du også igen hvis du får et lille set back.

 3. Hey Jonas!

  Super fedt indlæg. Og det er da godt nok gået hurtigt i den rigtige retning. Men det viser jo også bare, hvad fokus og vedvarende træning kan føre med sig.

  Jeg har selv været i gang siden 31/12, hvor jeg har trænet hver eneste dag siden, pånær en enkelt weekend. Det har primært været konditionstræning, men jeg kan da også se nu, at styrketræning ikke skal undervurderes 🙂

  Dbh,
  Sander

 4. Det er både inspirerende og motiverende læsning og bekræfter, at alt begynder med en beslutning. Det er altid svært, at bryde med vaner, som lagres i vores underbevidsthed som “sandheden” og “det rigtige” for os. Første skridt hen imod en ændring er beslutningen om, at ændre denne underbevidste “sandhed”, og næste skridt er, at holde fast i beslutningen, som du har gjort. Og gjort super flot.

  Jeg har prøvet noget lignende, og det der hjalp mig – ikke bare til at tage beslutningen – men også til at fastholde processen, var en bestemt dato/begivenhed, som havde en kæmpestor betydning for mig. Inden den dato skulle jeg have opnået fx en bedre kondition, vægttab og en større muskelmasse. Undervejs oplevede jeg, at fokus gled fra denne dato og til de resultater jeg opnåede, og da var jeg klar over, at den underbevidste “sandhed” (vanen) var ændret.

  Mit træningsprogram var slet ikke i samme størrelsesorden som dit. Det var mere træningsøvelser hjemme, og jeg hader at løbe. Jeg eksperimenterede lidt med proteinpulver engang i mellem. Men ikke det store kosttilskud, for mit mål var i første om gang at tabe mig. I stedet gjorde også som du med hensyn til kosten. Den omlagde jeg helt til mange proteiner og langsomme kulhydrater. Hvis jeg skulle gøre det hele om, ville jeg gøre det samme, men tilføje langt mere træning ligesom dig.

  Jeg ønsker dig fortsat held og lykke med projektet.

 5. Fantastisk læsning – kan læse hvor meget energi det giver dig at ændre din livsstil og blive ved – især det sidste er RET vigtigt.

  “Just do it” og det gør du så 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.