15 eksperttips til WordPress sider

Jeg har arbejdet med WordPress i 3 år, og har over hundrede WordPress installationer bag mig. Udover det har jeg arbejdet freelance med redigering, optimering af WordPress hjemmesider i lige så lang tid. Derfor vil jeg nu give dig en huskeseddel, du kan bruge når du opretter WordPress websteder, eller du kan gå dit eget website igennem og forbedre den.

 1. Tjekke uret, og indstille det rigtige. (indstillinger -> Generelt: UTC: +1).
 2. Slette det blogindlæg (Hello World) og den faste side (about) som WordPress selv har lavet ved oprettelsen.
 3. Ændre din undertitel fra: “Just another WordPress blog” til en titel der passer til dit website.
 4. Ændre links i din blogroll under “links”. (Fjern dem fra WordPress-skaberne).
 5. Vælge en permalinkstruktur du fremover vil bruge for altid. Dette finder du under indstillinger -> permalinks. Jeg bruger generelt flg: “/%postname%.html” (Uden citationstegn selvfølgelig!!). Du får derfor en kort, beskrivende og søgemaskinevenlig URL.
 6. Tilmelde dit RSS feed til overskrift.dk og Google blogseach,
 7. Tilmeld din blogs URL til søgemaskinerne: Googles addurl, MSN submit ogYahoo search submission (evt. technorati).
 8. Slå Akismet plugin’et til. Dette beskytter dig automatisk mod Spam. Opret en gratis konto hos dem, og får et API nummer.
 9. Installer Google Analytics.
 10. Installer Google Sitemap XML, og tilknyt din konto Google Webmaster Tools.
 11. Installer SEO BY YOAST. (Husk at lav unikke titler, og metatitler til dine sider og blogindlæg.)
 12. installer dette backup program, og synkroniser med din Dropbox account.
 13. Er du ved at lave en affiliate side? Så brug Websimon Tables.
 14. Installer et gratis, eller købt tema på din website.
 15. Ping nogle af flg tjenester, ved at gå ind i indstillinger -> skrivning, nederste felt tilføje:
 • http://blogbot.dk/io/xml-rpc.php
 • http://www.overskrift.dk/ping/
 • http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
 • http://rpc.technorati.com/rpc/ping

WordPress ekspert

Jeg arbejder til dagligt som WordPress ekspert i mit firma JDmarketing. Så hvis du har brug for hjælp til WordPress, så tag endelig kontakt. Jeg har løst udfordringer i alle størrelser, og jeg er sikker på at jeg også kan løse din 🙂

13 kommentarer til “15 eksperttips til WordPress sider”

 1. Hej Jonas,
  Rigtig god oversigt, som stort set er det samme som jeg gør.

  Dog lige et par kommentarer:

  1. blogbot.dk er død – så, den er ikke nødvendig at pinge. Tilmeld i stedet for siden til f.eks http://rsskataloget.dk/ , den bliver hurtigt og godt indekseret.
  2. Vedr. Google Analytics, så er jeg mest tilhænger af, at man blot redigere i .header filen via edtioren i WordPress.
  3. Jeg er stor tilhænger af gratis templates / themes til WordPress, men er modstander af alle dem der har krypteret links i deres footer. På denne side finder man en del OK themes UDEN links i footer: http://www.cleanwptheme.com/

 2. Hey Kristian,
  Tusind tak. Fik dog ikke lige svaret, og så først din comment nu!

  1. Okay, den var jeg ikke opmærksom på! Den vil jeg få skiftet ud i min liste.
  2. Har du bedre erfaringer eller vil du bare ikke fylde sitet op med plugins?
  3. Fedt. Hvor godt! Linket gemmer jeg lige!

 3. Hej Jonas

  Fine simple tips. Specielt det med at slette første indlæg har jeg set mange glemme i farten – virkelig uprofessionelt, hehe.

 4. Tak for de fine tips. Jeg er nybegynder udi WordPress og suger al erfaring til mig. Lige pt. er jeg ude efter et plugin, der kan vise en slags Stifinder i Frontend – sådan at mine besøgende kan downloade forskellige filer fra forskellige mapper. Har du et guldkorn dér? Ellers kunne det også være interessant at nævne dig og din WordPress-viden i en Nettips-artikel. Kontakt mig hvis du finder ideen brugbar. Det vil jo give dig lidt ekstra Linkjuice 🙂

  1. Hej Allan,

   Fedt, og dejligt du læste med! Hm… Jeg kender faktisk ikke noget specielt godt plugin ligeomkring dét. Har du selv fundet et i mellemtiden? 😉

 5. Fin liste bruger den selv. Jeg opretter en ny administrator og tilknytter et kraftigt pw til.
  En liste over anbefalede plugins ville være fedt.

  På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.